Rondreis kaapverdische eilanden

Kaapverdië

Een tamelijk nieuwe winterzonbestemming is Kaapverdië. Een rondreis kaapverdische eilanden maken betekent veel dingen zien, want er zijn tien eilanden die deel uitmaken van Kaapverdië, en daarvan zijn er negen bewoond. U kunt met diverse reisorganisaties wandel-en trektochten maken op een groot deel van de eilanden waarbij het vele natuurschoon u blij zult maken.

Klimaat

Het hele jaar door is er een aangename temperatuur, van 25 in de winter tot 30 graden in de winter. Rondreis kaapverdische eilanden is het best in het voorjaar.

Eilanden

Santo Antao is bergachtig en het meest westelijke eiland van de archipel. De hoogte van de bergen is 1900 meter. Wandelen betekent hier klimmen en dalen. Maar altijd is er een prachtig uitzicht op de oceaan. Sao Nicolau is afwisselend en lijkt op een maanlandschap. Nog weinig toeristisch. Sao Vicente is ideaal voor wandeling langs de kust of in een karakteristiek dorpje. Santiago is het hoofdeiland met een Afrikaanse bevolking en mogelijkheden voor wandelen in het nationaal park bijvoorbeeld. Fogo heeft een vulkaan en dan zijn er nog op de rondreis kaapverdische eilanden als Maio en Boa Vista. Het eiland waar de meeste zandstranden zijn heet Sal. Daar is ook het hoofdvliegveld.

Vervoer

Bij een rondreis kaapverdische eilanden gaat het eiland hoppen per vliegtuig, alleen naar Sao Antao gaat een ferry.
Rondreis kaapverdische eilanden is een avontuur op zes uur vliegen.